Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Speciale editie kenniscarrousel: “Ideale manier om beleid en praktijk bijeen te brengen”

Op 11 december staat een speciale editie van de kenniscarrousel Voor Elkaar in Parkstad gepland. Vanwege de andere opzet is de kenniscarrousel deze keer omgedoopt tot ‘kennisatelier’. “Het is de ideale manier om beleidsmakers en praktijkprofessionals bij elkaar te brengen”, zegt directeur Fons Bovens van de GGD Zuid Limburg.


De twee voorgaande edities dit jaar waren een groot succes. “Het is een heel dynamisch evenement. In korte tijd doe je enorm veel kennis op over de ontwikkelingen in de praktijk. De voorgaande edities hebben ook laten zien dat die praktijk anticipeert op alle ontwikkelingen in het domein van zorg en welzijn. Daarin is al een grote slag geslagen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat ook beleidsmakers komen. Zij kunnen hier heel veel ideeën opdoen. Ik zie de verbinding van praktijk en beleid echt als een van de grote pluspunten van de kenniscarrousel”, vertelt Fons Bovens.

De opzet van het ‘kennisatelier’ wijkt af van de opzet van voorgaande edities van de kenniscarrousel. Waar bezoekers normaal een serie korte bezoekjes brengen aan ‘attracties’ over de meest uiteenlopende onderwerpen, is nu gekozen voor enkele actuele thema’s, te weten: ‘technologie in zorg en welzijn’, ‘positieve gezondheid’ en ‘jeugd in het sociale domein’. Onder de noemer ‘kennisatelier’ gaan organisaties met deelnemers in workshopvorm met elkaar in discussie over deze thema’s. Voor een workshop wordt ongeveer een uur uitgetrokken, zodat meer ruimte voor verdieping ontstaat.
Het exacte programma wordt nog nader vastgesteld en verspreid.