Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Landgraaf opent eerste wijkpunt in Ubach over Worms: Heereveld

Begin april is in Landgraaf het eerste wijkpunt geopend: Wijkpunt Heereveld in Ubach over Worms. In totaal krijgt Landgraaf vier wijkpunten. Met de wijkpunten wil Landgraaf het ‘samen zorgen voor elkaar’ stimuleren. “Daarbij staan de bewoners centraal”, zegt wethouder Harry Leunessen in de Wmo-bijlage van de gemeente van maart 2014.

In de Brasserie van het wijkpunt Heereveld kunnen mensen terecht voor een kopje koffie, iets te eten en activiteiten. Maar ze kunnen hier ook ideeën aandragen voor de leefbaarheid van de wijk. Daarnaast kunnen zij hier met tal van vragen terecht. Als medewerkers van het wijkpunt die vragen niet zelf kunnen beantwoorden, verwijzen zij mensen door naar de juiste personen.
Als eerste is wijkpunt Heereveld geopend. Het is de bedoeling dat Schaesberg en Nieuwenhagen in de loop van de tijd eveneens wijkpunten krijgen. Ook deze wijkpunten krijgen een fysieke ontmoetingsplek, waar bewoners elkaar vinden en hulp vragen en aanbieden. De wijkpunten bieden bovendien onderdak aan de wijkteams, waarin gemeente en welzijns- en zorgorganisaties samenwerken en hun expertise bundelen. De teams helpen wijkbewoners met hun vragen en problemen. Door alle expertise te bundelen in teams, wordt de afstand tot bewoners kleiner en kan sneller gehandeld worden.
Het initiatief voor de wijkpunten ligt bij de gemeente Landgraaf, de MeanderGroep Zuid-Limburg en Welsun. Bovendien wordt samengewerkt met Levanto/RIMO, MEE, Mondriaan, HEEMwonen, Radar en de Vrijwilligerscentrale Landgraaf.