Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Parkstad zet burger in zorg en welzijn terug in eigen kracht

De diverse initiatieven en proeftuinen in de zorg en welzijn in Parkstad, werpen duidelijk hun vruchten af. Het terugzetten van de burger in de eigen kracht geldt daarin vaak als uitgangspunt. En vooral nieuwe cliënten waarderen dat, zo blijkt uit een kleine rondgang langs diverse initiatieven in de regio.

Lees meer...

Cliënten positief over Heerlen STAND-BY!, omdat ze de regie houden

Veel cliënten zijn positief over de coöperatie Heerlen STAND-BY!. Dit samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen regelt sinds1 januari de Wmo-taken rond ondersteuning, begeleiding en dagbesteding in deze stad. “Wat het merendeel van de klanten erg aanspreekt, is dat ze zelf kunnen bepalen wanneer ze hulp nodig hebben en zo de regie houden”, zegt Elvira van Bergen, directeur Innovatie bij Heerlen STAND-BY!.

Lees meer...

Klanten waarderen nieuwe werkwijze thuiszorg Meander

Klanten van Meander Thuiszorg waarderen de nieuwe werkwijze van de organisatie. Dat blijkt ruim een jaar na de start van de proef Ruimte voor Resultaat, waarin de MeanderGroep samenwerkt met de zorgverzekeraars CZ en VGZ. “Klanten beoordelen de zorg met een 8,2 en daar zijn we ongelooflijk blij mee”, vertelt Mieke Franssen, directeur Verpleging en Verzorging van Meander Thuiszorg.

Lees meer...

Voorbereiding voor pilot Nieuwe GGZ in Hoensbroek in volle gang

De voorbereidingen voor een pilot in Hoensbroek in het kader van de Nieuwe GGZ zijn in volle gang. In de pilot streven betrokken partijen naar een integrale benadering van cliënten in combinatie met een fysiek en digitaal zelfhulpcentrum. “De oude GGZ is niet slecht, maar we willen wel met een open mind onderzoeken of het anders en doelmatiger kan”, zegt Tony Rasenberg, projectmanager bij Mondriaan.

Lees meer...